Danışmanlarımızın sizinle irtibata geçmeleri için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Uzun zamandır Gelir İdaresi Başkanlığı’nın uygulamaya koyduğu ancak kullanımı konusunda herhangi bir zorunluluk getirmediği e-Dönüşüm sürecinin önemli uygulamalarından biri olan e-İrsaliye’yi 2019 yılı itibariyle daha sık duyuyor olacağız. Çok değil sadece 5 ay sonra e-İrsaliye birçok firmanın ticari hayatına girmeye hazırlanıyor. GİB’in yayımlamış olduğu son taslak tebliğ kapsamında; e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan 25 Milyon TL ve üzeri ciroya sahip firmaların 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren; son tüketici dışında kalan vergi mükelleflerine yönelik olarak gerçekleştirdiği tüm mal sevkiyatı işlemlerinde düzenlemiş oldukları irsaliyeleri elektronik ortamda hazırlamaları gerekiyor.
Tüm Sevkiyat Süreçleri e-İrsaliye İle Dijitalleşecek!
GİB tarafından belirlenen ve mükellef konumda olan firmalar belirtilen tarihten itibaren, alıcısı e-İrsaliye mükellefi olmasa bile, sevkiyat süreçlerinin tamamında e-İrsaliye kullanabilecek. Böylece sevkiyat ile ilgili olarak tüm süreçler e-İrsaliye sistemiyle yönetilecek ve GİB’e entegre olacaktır.
e-İrsaliye Sistemi Nasıl Çalışıyor?
Öncelikle e-İrsaliye; kâğıt irsaliye ile birebir aynı hukuki niteliklere sahip elektronik bir belge ve alıcı ile satıcı arasında kapalı devre olarak çalışıyor. e-İrsaliye GİB’in portal uygulaması, entegrasyon ya da özel entegratör seçeneklerinden biri aracılığıyla; alıcının posta kutusuna gönderilip, alıcının malları kabul, red veya parçalı kabul durumunu bildiren yanıtının yine aynı uygulama üzerinden satıcıya iletilmesi süreçlerini kapsıyor.