Danışmanlarımızın sizinle irtibata geçmeleri için lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.
Firmalar e-Fatura’ ya geçiş süreçlerini aşağıdaki 3 farklı yöntem ile sağlayabilirler.
e-Fatura’ya Geçişte GİB Portal Süreci
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’nın sağladığı hizmetlerden biri olan portal üzerinden e-Fatura’ ya geçiş mümkündür. Ücretsiz ve en basit yöntem olan GİB Portal, az sayıda fatura gönderip alan firmalar için daha uygun bir yöntem olup ayda en fazla 500 adet e-Fatura kesebilir. Bu limit aşılamayacağı için faturalaşma süreci yoğun firmalar için önerilmemektedir.
e-Fatura’ ya Geçişte Entegrasyon Süreci
Firmaların e-Fatura işlemlerini GİB Portal yerine kendi uygulamaları üzerinden sağladıkları sistemdir. Firmalar alt yapısını kendilerinin geliştirdiği uygulama ve servisler için GİB’ den onay almak zorundadırlar. Geliştirilen uygulamalar mutlaka; her an hizmet verebilecek alt yapıya sahip olmalıdır. Bu hususta; uygulamanın tüm süreçlerini takip eden ve gerektiğinde müdahale edebilecek donanıma sahip personelin geliştirilmesi ve ayrı bir birimin oluşturulması da bir başka zorunluluktur.
e-Fatura’ ya Geçişte Özel Entegratör Süreci
Firmanın dışarıdan aldığı bir hizmet olup firma yerine bir Özel Entegratörün sorumluluğunda gerçekleşen e-Fatura süreçlerini kapsar. e-Fatura süreçlerinde tüm firmalar için kolaylık sağlayan Özel Entegratör ile çalışma, aylık fatura sayısı değişiklik gösterebilen ve zaman zaman çok yüksek sayıda e-Fatura kesebilen firmalar için en pratik yöntemdir. Destek dışarıdan alındığı için yazılım ve donanım için herhangi bir yatırım yapılması gerekmez. Üstelik e-Fatura uygulaması firmanın ihtiyaçları çerçevesinde uygun ek özellikler eklemeye ve geliştirmeye açıktır. Herhangi bir biçimde fatura gönderilebilir. Standartlara uygun formata dönüşüm, özel entegratör tarafından sağlanır.